Thailand: Guide till Thailand och sydöstra Asien
 

Thailand

Annonsera/Advertise

 


Annonsmarknad
Bangkok
Bangsaen
Börs & Finans     
Bank / Försäkring
Cha Am
Chiang Mai
Chiang Rai
Fakta om Thailand
Fastigheter
Festivaler
Flygtider
Förstasidan
Golf
Hotell / Logi
Hua Hin
Hälsa / Goda Råd
Import / Export
Isaan
Kambodja
Khao Lak
Koh Chang
Koh Lanta
Koh Samet
Koh Samui
Koh Tao
Kontakt
Krabi
Kultur
Köpa bostad
Laos
Leva i Thailand
Malaysia
Mat
Myanmar (Burma)
Norra Thailand
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Pattaya
Phuket
Rayong / Ban Phe
Reportage
Resa till Thailand
Restaurangguiden
Seniorboende
Singapore
SPANIEN
Sport
Språk /Ordlista
Stränder & Öar
Trang
Utbildning
Valutakurser
Vietnam
Visum
Väder / Klimat
Förstasidan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     


   

 

 

Väder och klimat i Thailand Nöjesguiden! Valuta: Valutakurser och växlare!Golf i Thailand, Thailands alla golfbanor! Thailands flygplatser Köpa fastighet i Thailand

Välj Thailandkusten som startsida - Tipsa någon du känner om Thailandkusten.comLänka till Thailandkusten!


Till Förstasidan: Allt om Thailand >

Välkommen till Thailand!
Thailand är leendets land. Ingen kan resa till Thailand utan att förälska sig i landet.
 
Thailand i Bild: Klicka och läs om resor till exotiska Thailand!
    

Thaimat: Recept - Kryddor - Frukt

 

 Sugen på läcker thaimat?

Klicka HÄR!


 

IThailandblandas uråldrigkultur, exotiska asiatiska traditioner, religion och orörd natur med dagens allra senaste trendiga tendenser: Finns det något nytt kan man vara säker på att man finner det i Thailand!

 

 

 

Näst intill de senaste internationella trenderna och tendenserna är de thailändska traditionerna alltid närvarande: Thailand kommer förhoppningsvis aldrig att förlora sin stora charm.

Thailand är ett land som fascinerar de flesta och kombinerar utvecklingens framsteg med respekt för det gångna samtidigt som den thailändska levnadsstilen dag för dag stärker sin närvaro som trendig tendens i världens moderna samhälle.

Thailand är harmoni, gastronomi, natur, balans, modernitet, respekt, buddism, golf och framför allt: Livsglädje!

Alla dessa ingredienser resulterar i en härlig och troligen helt oslagbar blandning som lär och vänjer besökaren att njuta av livet på ett helt annat sätt än vad vi är vana vid i norra Europa och resten av världen. Sydöstra Asiens charm når alla som vågar tillbringa lite tid i exotiska Thailand!

Det bästa är troligen att nollställa hjärnan helt och lära sig att leva enligt den thailändska livsfilosofin från grunden!

Resultatet är helt säkert värt ansträngningen!

 Hjärtligt välkommen till det nya och bästa magasinet om Thailand & sydöstra Asien: www.thailandkusten.com


Välj Thailandkusten.com som din startsida!

Länka till Thailandkusten.com


Tipsa någon du känner om Thailandkusten.com! Skicka

  


Köpa bostad i Thailand


Köpa hus i Thailand


Att köpa hus eller bostad i Thailand har blivit lättare: För utländska medborgare var de thailändska lagarna förut mycket strikta gällande visum och ägande men nu underlättar några nya regler procedurerna.

 

Samtidigt har de thailändska bankerna öppnat dörrarna för utländska medborgare som vill investera i en bostad.

 

De som vill köpa egen bostad i Thailand har nu också möjlighet att göra detta genom svenskägda företag vilket gör det hela mycket enklare.

 

Fastighetsköp

I många länder begränsar lagarna utländska medborgares rättighet att äga mark och fastigheter. Detta är fallet i Thailand där man som utlänning har rätt att äga hus eller lägenhet men inte mark.

Lägenhet kan man alltså köpa utan några som helst begränsningar, utom att de utländska delägarna i byggnaden tillsammans inte får äga mer än 49 % av den totala ytan eller antalet bostäder.Bostad i Thailand

Lösningen för dem som vill köpa mark är leasingavtal eller köp i företagsnamn.

Leasingavtal: Företagen som bygger köper marken och arrenderar den till de utländska husköparna med leasingavtal på 30 år i taget i tre omgångar. Totalt 90 år.

Avtalet registreras officiellt på områdets "Land Office" vilket garanterar att inget oväntat som tex. en konkurs kan komma att påverka arrendet. Det är möjligt att lagarna ändras i framtiden och att utländska medborgare tillåts att äga mark. Därför är det inte ovanligt att kontrakten ger husägarna förköpsrätt på den arrenderade marken om detta sker.

Företag: Den andra lösningen är att bilda ett företag i Thailand. Som utländsk medborgare har man endast möjlighet att äga 49 % av aktierna i företag som investerar i mark. Det är vanligt att en thailändsk medborgare står som ägare till resterande 51 % i alla dokument och att investeraren står som den enda med rättighet att skriva under och stämpla dokument i företagets namn.

De senast åren har alternativet seniorboende blivit mycket populärt i Thailand. Många områden byggs i svensk regi. Läs mer om seniorboende: Klicka här!

Läs mer om fastigheter i Thailand: Klicka HÄR!


 
 
 
 
 
 

Gratisannonser - Annonsmarknad

 Bangkok -  Chiang Mai - Chiang Rai - Hua Hin

Fakta om Thailand - Seniorboende i Thailand

Fastigheter i Thailand - Börs och Finans

 Festivaler - Flygtider och Flygplatser

Golf i Thailand - Hotell och Logi i Thailand

Resa till Thailand - Phuket - Krabi - Pattaya

Rayong / Ban Phe - Koh Samui - Koh Samet

Koh Chang - Khao Lak - Koh Tao - Norra Thailand

Vietnam - Singapore - Myanmar (Burma) - Laos

Kambodja  - Malaysia - Köpa hus i Thailand

Thailands bästa stränder -Trang - Bangsaen

 
 
 
 
 
 


ök billiga flygresor: Klicka  här!

 


 

 


Bangkok kallas också "Krung Thep" vilket betyder änglarnas stad och är Thailands huvudstad sedan 1782 då landet fortfarande hette Siam. Stadens ursprungliga fulla namn är säkert längst i världen och helt omöjligt att minnas eller läsas


Bangsaen eller Bang Saen, det beror på hur man helst vill skriva namnet på en av Thailands mest attraktiva strandstäder i Siambukten där många skandinaver väljer att planera sin framtid och köpa hus eller vila några dagar utan att resa långt från Bangkok.


Thailändarna kallar Chiang Mai ”Rosen i Norr”. Det är Thailands näst största stad och den är belägen 70 mil norr om Bangkok. Man får ändå inte intrycket av att vara i en storstad när man vistas i Chiang Mai och det har sin förklaring: Stadens befolkning är ca. 170000 mot Bangkoks 10 miljoner. Däremot är antalet tempel i den stora / lilla staden enormt: 160 stycken.


Hua Hin ligger ca. 20 mil söder om Bangkok. Som turistort är Hua Hin och Cha-Am mycket annorlunda mot Phuket, Pattaya och andra populära orter där det är fullt med nattklubbar och diskotek.


Tänk dig en ö i varma Thailand med 25 kilometer sandstrand, orörd tropisk djungel och tät regnskog. Tänk dig ett ställe där det för så lite som för 6 – 7  år sedan inte enns fanns elektricitet och dit telefonen nådde för endast ett par år sedan.Där man kan bo i en enkel bungalow för nästan inga pengar alls eller på det allra lyxigaste och modernaste hotellet: Du tänker då på Koh Lanta!


Koh Samui tillhör provinsen Surat Thani och är Thailands tredje största ö. Koh Samui ligger ca 8 mil från fastlandet och bildar tillsammans med många mindre öar ögruppen Angthong.


Koh Chang är en marin nationalpark 30 mil sydöst om Bangkok. Parken består av 47 öar och vattnet omkring utanför den thailändska kusten i provinsen Trat mot Kambodja. Den största ön har samma namn som själva nationalparken och är Thailands näst största ö efter Phuket: Koh Chang, som betyder elefantön.


Thailands nya chartermål: Koh Hai  Koh Hai i södra Thailand har som kära barn många namn: Många kallar den för Koh Ngai. Koh Hai ligger lite söder om Koh Lanta och är redan ett populärt resmål för många som reser runt i Thailand på egen hand, speciellt bland svenskarna som söker Thailands riktiga pärlor.


Thailands dykparadis heter Koh Tao och tillhör samma ögrupp som Koh Samui. Själva ön är en dröm med kokospalmer, kristallklart ljummet vatten och korallrev med exotiska fiskar och andra djur i all världens vackra färger. Dessutom är det mycket billigt att dyka: Här är priserna troligen bland de lägsta i världen!


Provinsen Krabi är Thailands ”Halong Bay”. Liksom i den omtalade nordvietnamesiska ”skärgården”  bildar kalkstensformationerna sagolika gestalter som reser sig tvärt i Andamanhavets klarblåa varma och fina vatten.


Pattaya var från början endast ännu en fiskeby på kusten i Siambukten. Under 60- talet började platsen att växa som turistort men fick ganska dåligt rykte. Idag är Pattaya fortfarande nattlivets drömstad men turismen har förändrats och är inte endast vilda nätter på billiga barer. Trots det är Pattaya inte något för barnfamiljer och pensionärer


Till Phuket köper man oftast antingen charterbiljett från Sverige och är där på ca. 12 timmar, nästan alltid med en mellanlandning, eller flyg via Bangkok. Andra varianter är reguljärflyg till Bangkok och inrikesflyg därifrån på egen hand vilket tar ungefär en timme.


Rayong och Ban Phe: Ban phe och Rayong  ligger i provinsen med samma namn: Rayong intill Chantaburi. Rayong är provinsens huvudstad.


Trang kan bli den nya destinationen i Thailand för dem söker ansvarstagande resmål och som satsar på hållbar turism, det skriver DN-Resor. Vita sandstränder, orörd tropisk regnskog, en underbar skärgård och Thailands bästa dykning – allt finns i Trang!


Europeiska medborgare får vid inresa i Thailand ett 30 dagars turistvisum. Visumet får man på flygplatsen när man anländer. Vill man stanna längre kan man ansöka om ett längre visum på thailändska ambassaden i Sverige eller förlänga det i Bangkok på Bangkok Immigration Office

 

 

 

Copyright © Thailandkusten.com 2005 - 2022

Thailandkusten.com: The Best of Thailand - All About Thailand - Allt om Thailand


 

 

 
 

Thailand: Ett paradis med kristallklara vatten, vita stränder, grönskande djungel, Bangkoks sjudande moderna storstadsliv, lugna byar och suveränt god mat!


Since your web browser does not support JavaScript, here is a non-JavaScript version of the image slideshow:

slideshow image


slideshow image


slideshow image


slideshow image


slideshow image


slideshow image


slideshow image


slideshow image