Sök på Thailandkusten.com

 
Annonsmarknad
Bangkok
Bangsaen
Börs & Finans     
Bank / Försäkring
Cha Am
Chiang Mai
Chiang Rai
Fakta om Thailand
Fastigheter
Festivaler
Flygtider
Förstasidan
Golf
Hotell / Logi
Hua Hin
Hälsa / Goda Råd
Import / Export
Isaan
Kambodja
Khao Lak
Koh Chang
Koh Lanta
Koh Samet
Koh Samui
Koh Tao
Kontakt
Krabi
Kultur
Köpa bostad
Laos
Leva i Thailand
Malaysia
Mat
Myanmar (Burma)
Norra Thailand
Nyhetsarkiv
Nöje & Fritid
Pattaya
Phuket
Rayong / Ban Phe
Reportage
Resa till Thailand
Restaurangguiden
Seniorboende
Sport
Stränder & Öar
Svenska Kyrkan
SVT World
Trang
Utbildning
Valutakurser
Vietnam
Visum
Väder / Klimat
Förstasidan

 

 

 

 

 

 

 

 

 








 


Arvsfrågor Thailand: Nya regler för arv med internationell anknytning

Från och med den 17 augusti 2015 gäller nya regler för arv med internationell anknytning. Frågor om arv kommer nu oftast prövas i det land där den avlidne bodde och enligt det landets lag. Skatteverket hanterar ansökningar om så kallat europeiskt arvsintyg.

Ett arv kan ha internationell anknytning på olika sätt. När en person avlider kan denne ha tillgångar i olika länder och arvingar kan vara bosatta i ett annat land. Den avlidne kan också själv ha bott i ett land som han eller hon inte var medborgare i.

EUs arvsförordning, som träder i kraft den 17 augusti 2015, innebär att handläggningen av samtliga arvsfrågor och för hela kvarlåtenskapen samlas till ett land och enbart det landets regler.

Frågor om arv ska genom förordningen nu normalt prövas i den avlidnes hemvistland och enligt det landets lag. Genom testamente kan man dock välja att lagen i det land där man var medborgare vid tidpunkten för valet eller vid sin död ska tillämpas.

– Tidigare kunde komplicerade situationer vid arv med internationell anknytning leda till handläggning i flera länder. Tanken med den nya arvsförordningen är att förenkla, säger Ingegerd Widell, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Arvsförordningens regler tillämpas i alla EU-länder utom Danmark, Storbritannien och Irland. Reglerna gäller oavsett om den internationella anknytningen finns till ett EU-land eller till något annat land. Förordningen tillämpas på personer som avlidit den 17 augusti och senare.

Ett europeiskt arvsintyg införs samtidigt inom EU. Ett arvsintyg kan användas av arvingar och boutredningsmän för att styrka sin ställning, till exempel att man har rätt att få en lagfart eller att avsluta ett bankkonto. Intyget är inte obligatoriskt. Det går att ansöka om ett europeiskt arvsintyg hos Skatteverket, mot en avgift.

– Arvsintyget kan användas till exempel i kontakter med banker och myndigheter i andra EU-länder, säger Ingegerd Widell.


Närmare information om arv med internationell anknytning hittar du 
HÄR>>

 

Thailandkusten.com 2015/08/20

Läs fler färska nyheter från och om Thailand: Klicka HÄR!


Tipsa någon du känner om den här nyheten:

 


 
 
 
 
 
 

 

  

     

 

 
 
 

                          Copyright © Thailandkusten.com 2005 - 2022

Thailandkusten.com: The Best of Thailand - All About Thailand - Allt om Thailand